18 Şubat 2010 Perşembe

Humus tarifi arkadaşım Ayça'dan, çerkez tavuğu ise kuzenim Gurur'dan.. Her ikisi de davet menülerinde mutlaka yapılacaklar listeme girdiler.. Fotoğrafları da bu vesileyle yenileyeceğim..

Humus malzemeleri:
400 gr. haşlanmış nohut (kabuklarını çıkarmayın)
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı limon suyu
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

Bütün malzemeyi mama kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirin. Servis tabağına alıp kurumasın diye üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Arzu ederseniz pul biberle süsleyin. Hepsi bu! Ben humusu bir gün önceden yapıp bu şekilde buzdolabında sakladım, servisten 1-2 saat önce de dolaptan çıkardım. Sonuçtan memnun kaldım, aceleniz varsa bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz.

Çerkez Tavuğu
2 büyük tavuk but
2 parça göğüs
1 yemek kaşığı yoğurt
4-5 diş sarımsak
1 avuç ceviz
2 dilim beyaz tost ekmeği içi
tuz

Tavukları haşlayın, soğuduktan sonra ince ince didikleyin. Rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz tavukları derin bir kaseye alıp içine yoğurdu, tavuğun haşlama suyunda ıslattığınız tost ekmeği içlerini, cevizi, sarımsağı ve tuzu ilave edip tahta kaşığın tersiyle macun kıvamına gelene kadar eze eze karıştırın. Karıştırma esnasında tavuğun haşlama suyundan içine biraz ekledim, kıvamın daha yumuşak olmasını sağladı. Çerkez tavuğunu servisten bir gün önce hazırlayacaksanız, tavuğun haşlama suyundan saklayın ki dolaptan çıkardığınız çerkez tavuğunu yumuşatmak için içine haşlama suyundan ekleyip tahta kaşıkla karıştırısınız.

Not: Hazır tavuk suyunuz varken tavuk suyuna çorba ya da pilav yapmayı unutmayın. Tavuk suyunu ufak kaplara koyup dondurucuda da saklayabilir, çorbalarınızın içine atabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder