16 Ekim 2009 Cuma



PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

Bizim evde yufka pek kullanılmaz,hanımlar bilir yufka incecik çarşaf gibi olmassa o yufkadan yapılmış böreklerde lezzetli olmaz bu nedenle pek tercihim değildir.Annem (kayınvalidem) bize gelirken kendi yufkacısından alır getirir bana dondurucuya atar gerektiğinde kullanırım.İşte annemin getirdiği yufkalardan yaptığım gül böreği.Patatesler Bolu'dan ablacığımın tarlasından, Canım ablam ve eniştem çuvalla getirirler yada ben gittiğimde alırım.Marketten almak zorunda kaldığımda hiç tadını alalam yaptığım yemeğin.Neyse bende kendimi kaptırınca mektup gibi yazıyorum :)
Malzemeler
3 adet yufka
İç malzemeleri
5-6 ortaboy patates
2 ade ortaboy kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,nane,maydanoz
Yufkaları yağlamak için
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine
1 yumurta
Arzuya göre susam yada çörekotu
Yapılışı
Patateslerimizi haşlayıp rendeleyelim.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküp kızdıralım yarım ay şeklinde kıydığımız soğanlarımızıda ekleyelim.Soğanlar yumuşayana kadar kavurup rendelediğimiz patatesleri ekleyelim bir süre kavurup tuzunu,karabiberini,nane ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Soğduktan sonra rende kaşarı ilave edelim.
Yufkalarımızı masaya seralim ve ortalarından ikiye bölelim,yarım ay şaklinde olacak.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağı bir kaseye koyup iyice karıştıralım bu karışımı yufkamıza bir fırça ile iyice sürelim ve uzun tarafına hazırladığımız içten koyalım ve sarıp gül şeklinde saralım.Fırın tepsisini yağlayıp yerleştirelim.Yumurtamızı çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder