16 Ekim 2009 Cuma

KREMŞANTİLİ KEK

Bugün sizlere yumuşacık olduğu kadar lezzetli bir kek tarifi vericem.Pişirirken merakla tadı nasıl olacak diye bekledim ,sonuç harika oldu,üstelik üç gün de yumuşaklığını korudu.

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kadar ceviziçi
1 paket kabartmatozu
2 yemek kaşığı damlaçikolata
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
un

YAPILIŞI:

Derin bir kasede bir su bardağı süt ile kremşantiyi çırpın.Diğer tarafta derin bir kaseye oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ,çırpın.Şeker ekleyin yumurtalarla bir daha çırpın.Sıvı yağ ilave edip çırpıp un ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ekleyin.Ben 2,5 su bardağı kadar un koydum.Daha sonra iri çekilmiş ceviziçlerini katın.Damlaçikolatalarıda unlayıp fazla unlarını silkip karışıma katın ki pişerken her yana eşit dağılsın sonra yine çırpın.En son yan tarafta bekleyen kremşantiyi ekleyip biraz çırpıp yağlanmış kek kalıbına kekinizi dökün.170 derecedeki fırında 40-45 kadar pişirin.ilk 25 dakika fırının kapağını hiç açmayın.İçine bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder