13 Ekim 2009 Salı


DONDURUCUYA PATLICAN

Karnıyarık ve imambayıldı
Malum ben patlıcanın her türlü yemeğini bayıla bayıla yerim,eee kışında hormonlusundan yememek için donrurucular imdadıma yetişir.Patlıcanlarımızı alacalı soyalım karnıyarıklık ve imambayıdı için hazırlayalım tuzlayarak acı suyunun çıkması için bir süre bekleyelim. Patlıcanlarımızı iyice yıkayalım üzerlerine yumurta fırçası ile yada derin bir kaba koyduğumuz bir miktar yağ ile çok olmamak kaydıyla her taraflarını yağlayalım.Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim ve 180 derecelik fırında üzerleri biraz kızarana kadar pişirelim.Fırına vermemizin avantajı çok yağlı olmuyor.Evde heryer yağ olmuyor :) malum kızartma yaparken çok yağ sıçrar.
-Kışın imam bayıldı nın iç harcını hazırlayalım ve patlıcanlarımızı dolduralımüzerlerine domates yerleştirelim bir çay kaşığı şeker serpelim, yarım çay bardağı kadar su koyup 175 derecelik fırında üzerlerine koyduğumuz domatesler yumuşayıncaya kadar bekletelim.
-Karnıyarık iç malzemesini hazırlayalım,karnıyarık yapacağımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup bir yemek kaşığı salça koyup bir süre kavuralım,bir su bardağı kadar su ekleyelim ve dondurucudan çıkardığımız patlıcanları bu salçalı harcın içine koyalım.Patlıcanların buzu çözülünce iç malzemesini koyalım ocakta yada fırında pişirelim.

Musakka ve yemeklik
Yukarıdaki gibi patlıcanlarımızı hazırlayalım,tuzlayıp,yıkayıp,yağlayıp 180 derecede
kızartalım.
Kışın yaparken (zeytinyağlı yada etli) önce harcını hazırlayıp sonra patlıcanları ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder