25 Ekim 2009 Pazar

BİSKÜİLİ ÇİKOLATA ŞELALESİ

Gine benim kızlar pasta krizine girdi :) fotoğraf çekme seramonisi bitsede yesek diye bekliyor merve.Yapılışı çok kolay,yalancı pasta diyorum ben.Bu pastamı pembe tatlar arkadaşımın Bisküili pastalar etkinliğine gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.
Malzemeler
  • Bir buçuk paket petibör bisküi
  • 1 lt.süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr.margarin
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sos
Yapılışı
Tencereye sütümüzü alalım,un,nişasta,kakao,şekeri ekleyip ocağa alalım karıştırarak pişirip 50 gr.margarini ekleyelim.Yuvarlak ve derin bir kasenin içini steç filmle kaplayalım,kasenin dibine birkaç tane petibör bisküiyi iri parçalara ayırıp koyalım ve üzerine bir miktar kremamızdan koyalım,tekrar petibör bisküi koyalım ve tekrar krema koyalım,malzemelerimiz bitene kadar aynı işleme devam edelim ve buzdolabına koyup dinlendirelim.Çikolata sosunu hazırlayıp buzdolabında dinlendirelim.
Servis tabağına pastamızı ters çevirip streçi alalım ve üzerine çikolata sosunu döküp süsleyelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder