7 Ekim 2009 Çarşamba

KAFKAS PİDESİ

Çok severek yediğimiz bir börek,bakmayın adının kafkas pidesi olduğuna,o kendini pide sanıyor ama börek tadında :) ve harika...
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • yarım paket yaşmaya
  • Yeteri kadar un
İç malzemeleri
  • 400 gr.kıyma
  • 3 ortaboy kuru soğan
  • 3 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım su bardağı su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • Üzerine : 1 yumurta
Yapılışı
Hamur malzemelerimizi çukur bir kaba alalım ve un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,üzerini temiz bir örtü ile örtüp mayalanmaya bırakalım.
Kıymamızı tavaya alalım ve ince kıydığımız kuru soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyelim. Kıymamız suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım,bir yemek kaşığı salçamızı ekleyip karıştıralım ve bir süre kavurduktan sonra tuz,karabiberini ekleyelim.Yarım su bardağı su ekleyip ocaktan alalım.
Mayalanan hamurumuzu iki parçaya bölelim.Bir parçasını tepsi genişliğinde açalım.Kıymalı harcımızı açtığımız hamurun üzerine, kenarlarında bir parmak boşluk bırakarak eşit bir şekilde yayalım.İkinci hamurumuzu açalım ve kıymalı harmızın üzerine yerleştirelim,alttaki hamurumuzun kenarlarında kalan birer parmak hamuru üstteki hamura kıvıralım.Üzerine bir yumurtayı çırpıp sürelim.Pidemizin tam ortasına bıçakla artı (+) işareti şeklinde bir kesik atalım. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder