28 Ekim 2009 Çarşamba
KAREMELLİ PASTALAR YE #50 ETKİNLİĞİ
SEVGİLİ NUN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI ETKİNLİK İÇİN HAZIRLADIĞIM TARİFLER KOLAY GELSİN BURCU'CUĞUM
MALZEMELER
5 adet yumurta (oda ısısında )
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KAREMELİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
MUHALLEBİSİ
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nışasta
1 çay bardağı şeker
ÜZERİNE
1 paket Kaymak tadında krem şanti
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
Şeker, ile yumurtalar mikserle 5 dakika kadar çırpılır , 1 kahve fincanı su ilave edilir tekrar çırpılır , elediğimiz un, kabartma tozu , vanilya da eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılıp, yağladığımız fırın tepsisine dökülür, ısıtılmış 180 derece fırında 10- 15 dakika pişirilip soğumaya bırakılır .
karemelini hazırlamak için bir tencereye 4 su bardağı şekeri koyup şeker karemel rengini alınca sıcak su ilave ederek şeker iyice eriyene kadar pişirilir .Soğuyan pandispanyanın üzerine dökülür .
Muhallebi için 1 litre süte 3 kaşık un ve 3 kaşık nışasta yı koyup devamlı karıştırarak pişirilir ,mikserle 5 dakika çırpılır, pastamızın üzerine dökülür , soğuyunca buzdolabında 1 saat kadar bekletilir , hazırladığımız kaymak tadında kremşanti pastanın üzerine bıçak yardımıyla iyice sürülür ,en üste bol hindistan cevizi serpilir, bir bardakla kesilerek istenilen meyvelerle süslenerek servis yapılır .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder