28 Ekim 2009 Çarşamba

KAREMELLİ PASTALAR YE #50 ETKİNLİĞİ









SEVGİLİ

BURCU

NUN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI ETKİNLİK İÇİN HAZIRLADIĞIM TARİFLER KOLAY GELSİN BURCU'CUĞUM

MALZEMELER

5 adet yumurta (oda ısısında )

4 kahve fincanı şeker

5 kahve fincanı un

1 kahve fincanı ılık su

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

KAREMELİ İÇİN

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

MUHALLEBİSİ

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nışasta

1 çay bardağı şeker

ÜZERİNE

1 paket Kaymak tadında krem şanti

1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

Şeker, ile yumurtalar mikserle 5 dakika kadar çırpılır , 1 kahve fincanı su ilave edilir tekrar çırpılır , elediğimiz un, kabartma tozu , vanilya da eklenip tahta bir kaşıkla karıştırılıp, yağladığımız fırın tepsisine dökülür, ısıtılmış 180 derece fırında 10- 15 dakika pişirilip soğumaya bırakılır .

karemelini hazırlamak için bir tencereye 4 su bardağı şekeri koyup şeker karemel rengini alınca sıcak su ilave ederek şeker iyice eriyene kadar pişirilir .Soğuyan pandispanyanın üzerine dökülür .

Muhallebi için 1 litre süte 3 kaşık un ve 3 kaşık nışasta yı koyup devamlı karıştırarak pişirilir ,mikserle 5 dakika çırpılır, pastamızın üzerine dökülür , soğuyunca buzdolabında 1 saat kadar bekletilir , hazırladığımız kaymak tadında kremşanti pastanın üzerine bıçak yardımıyla iyice sürülür ,en üste bol hindistan cevizi serpilir, bir bardakla kesilerek istenilen meyvelerle süslenerek servis yapılır .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder