23 Ekim 2009 Cuma

ISPANAK KAVURMASI VE DAVET SOFRAM





Geçen hafta cuma akşamı gelen misafirlerimiz için bu menüyü hazırladım.(ilk resme tıklayarak büyütebilirsiniz) Menümdekilerden ıspanak kavurmasının tarifini vericem bugün size diğer ismiyle borani.Tarife geçmeden menümüzü sayalım;

Masamızda:

Poşette salçalı bonfile

Patates püresi

Pilav

Domates soslu patlıcan kızartması

Mayonezli havuç salatası

Ispanak kavurması

Karışık turşu

Pilaki

Sigara böreği

Peynir tabağı

Kuruyemiş tabağı

Çoban salata vardı.

ISPANAK KAVURMASI:

yarım kg.ıspanak

1 adet kurusoğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

bir tatlı kaşığı tuz

1 adet kesmeşeker

3 kaşık süzme yoğurt

2 diş sarımsak

üzeri için tereyağ ,kırmızıpulbiber

Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp saplarını ayırıp doğrayın bir kenarda beklesin.Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda öldürün.Daha sonra ıspanakları koyup kavurun tuz ,şeker ilave edip pişince altını kapayın.Soğuyunca sarımsaklı yoğurt döküp üzerine kızdırılmış pulbiberli tereyağ gezdirin.Servis tabağına alın.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder