10 Mart 2009 Salı

TİRAMİSU

Aslında uzun zamandır tiramisuyu savoyer bisküvi ile yapıyordum fakat benim aldığım pastabanlara unonun gönderdikleride eklenince bayağı pastaban birikti,canımda kek ile yapılan tiramisu çekince hemencik yaptım.Açıkcası bunuda özlemişim.Unoya tekrar teşekkür ederim.

MALZEMELER:

1 adet üç katlı kakaolu pastaban
1/2 kg.süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 kutu labne peyniri
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
üzeri için 1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Bir tencereye süt,yumurta sarıları,bir çay bardağı şeker,un ve nişastayı alıp pişirelim.Karışım kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp biraz ılıtıp ve içine labneyi katıp mikserle çırpalım.Kekin birinci katını bir servis tabağına alalım.Bir su bardağı ılık suya nescafe ve bir tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıp birazıyla pastabanımızı ıslatalım.Kremanın üçte birini döşeyelim kekin ikinci katını koyup yine ıslayıp kerema döşeyip son katı koyalım.Son katı kalan suyla ıslatıp yine krema ile kaplayalım.Dolaba koyalım.Servisten önce kakao serpip servis yapalım.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder