18 Mart 2009 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTESİ


MALZEMELER
500 gram kıyma
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 adet kurusoğan
Tuz, karabiber,pulbiber
PÜRE
4 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Tuz
ÜZERİNE
Kaşarpeyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı salça
Su, tuz
YAPILIŞI
Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur, yumurta kadar parça kopartılır, içi çukurlaştırılır,
yağlanmış tepsiye dizilerek fırında pişirilir.
Patatesler soyulur , küçük doğranıp, haşlanır iyice ezilir, süt ve tereyağı eklenir , hazırlanan püre pişen köftelerin içine istenirse krema torbası ile sıkılarak doldurulur , üzerine kaşar rendesi serpilir , salça su ile eritilip köftelerin olduğu tepsiye dökülür, tekrar fırına konur.
10 dakika kadar hafif kızarması beklenir, salçalı sudan üzerlerine gezdirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder