16 Mart 2009 Pazartesi

FASULYE PİYAZI VE TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Fotoğraf makinamın bana yaptığı inatlar sonucunda bloğumdan ,birşeyler yapıp hazırlamaktan özenerek hazırladığım lezzetlerin hiçbir resminin çıkmayışından canım ne birşey hazırlamak nede resmini çekmek istiyor.Her seferinde hevesim kursağımda kalıyor.Beyaz pudra şekerini gören fotoğraf makinam ne olduğunu şaşırıyor.Ben bir resimden 50 adet çekiyorum.Sonra makinanın pili bitiyor ve hop şarja bu defada dolsun diye bekliyorum.Eşim kızım sesleniyor ''hadi ya napıyorsun daha'' yine böyle sinir bozucu bir gündü.

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un(2,5 3 su bardağı denk geliyor)
YAPILIŞI:
Margarini eritmeden içine sıvı yağ ve yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz.Bu karışıma elekten geçirdiğimiz unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ediyoruz.Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.Yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında hamurumuzu dinlendiriyoruz.Buzdolabundan çıkardığımız hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyor ve merdane yardımıyla biraz ince ve yuvarlak bir hamur açıyoruz.Önce tahinimizden 1,2 çorba kaşığı her tarafına gezdiriyoruz.Sonra şeker ve en son olarakda cevizlerimiz hamurumuza yayıyoruz.Hamurumuza rulo şekli veriyoruz.Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzun üzerine yumurta akı sürüp 2 parmak genişliğinde dilimler kesiyoruz.Yağladığımız yada yağlı kağıt kullandığımız fırın yepsisine dilimlerimizi yerleştiriyoruz.Öncede ısıttığımız fırınımızda hafif renk alana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis ediyoruz.


PİYAZ
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet mor soğan
dereotu
maydonoz
siyah zeytin
sirke(dilerseniz yarım limon suyu)
zeytinyağ
arzuya göre kaynamış 2 adet yumurta(ben kullanmadım)
YAPILIŞI:
Bir gün öncesinden ıslatıığımız fasulyeleri üzerini 3 parmak geçecek kadar suda haşlıyoruz.Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp soğuttuktan sonra çukur bir kasede sirkeyle beraber fasulyelerimizi biraz dinlendiriyoruz.Bir adet mor soğanımızı piyazlık doğrayıp tuzla ovuyoruz.Suyla bir güzel yıkıyoruz.(acısının çıkması için)Maydonozu ve dere otunu ince ince kıydıktan sonra soğanla beraber karıştırıyoruz.Ayrı bir kasede salatamızın sosunu hazırlıyoruz.Sirkeyle zeytinyağını ve tuzu bir güzel çatal yardımıyla çırpıyoruz soğanımızı ve yeşilliklerimizi ilave ediyoruz.Sirkeyle beklettiğimiz fasulyelerimizin sirkesini süzüyor ve hazırladığımız sosla karıştırıyoruz.Siyah zeytin ve kaynamış yumurtayla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder