5 Mart 2009 Perşembe

SODALI POĞAÇA



MALZEMELER:

1adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı soda
1 paket kabartmatozu
1 tatlıkaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için bir yumurta sarısı ve çörekotu
içi için zeytinezmesi

YAPILIŞI:

Namı diğer çatlak çörektir kendisi ilk olarak margarini eritip soğutalım.Derin bir kabın içine yumurtayı kıralım yağ,yoğurt,sıvıyağ,sirke,soda yı katıp yoğuralım unu ve kabartmatozunu eleyerek katıp tuz ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapalım.Hamuru bir gece dolapta bekletelim.Sabah cevizden büyük parçalar koparıp isteğinize göre bir iç malzemesi koyalım ister kaşar, ister sucuk, ister beyaz peynir olur ben zeytinli yaptım.Yağlanmış fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim.Daha sonra bıçakla her parçaya minik artı şeklinde kesikler atıp 180 derecedeki fırında pişirelim.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder