22 Mart 2009 Pazar

FIRINDA YUMURTALI KAŞARLI PATATES KAVURMASI

Sevgili arkadaşımızARZU 'nun ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati 38 etkinliğine bu tarifimi gönderiyorum .


MALZEMELER
1 kilo patates
3 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
4 adet yumurta
kaşar peyniri
Tuz, karabiber,pulbiber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır, soyulup rendelenir , soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur , salça eklenerek biraz kavrulur, patatesler ilave edilip 5 dakika kadar daha kavrulur, baharatları eklenir .
Borcam hafif yağlanır, kavrulan patatesler yayılıp düzleştirilir yumurta sayısı kadar çukur açılır yumurtalar kırılır,kenarlara ince dilimlere kesilen kaşarlar yerleştirilip pulbiber serpilir üzerine yağlı kağıt veya folya ile örtülerek ısıtılmış fırında yumurtalar istenilen kıvamda pişirilip sıcak servis yapılır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder