9 Mart 2009 Pazartesi

BANANA CRUMB MUFFIN - NAMI DİĞER MUZLU ÇITIR MUFFİN


Yani ne diyim. Crumb desen olmaz. Crumb = kırıntı .. Yakışmadı. Çıtır diyim en iyisi. Çünkü cidden çıtırdı. Üzeri çıtır çıtır, kendisi yumuşacık, mis gibi muz kokan, pratik mi pratik bu tarif allrecipes.com'dan..


Misafirlerim için hazırlanırken araştırmalarım esnasında tarifi okuyunca hoşuma gitti, denedim.

Sonuç son derece başarılı..


Malzemeler: (yaklaşık 12 adet)


** cup yerine kendinize bir bardak ya da fincanı baz alırsanız aynı sonucu yakalarsınız.


  • 1,5 cup un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 tane ezilmiş muz

  • 3/4 cup toz şeker

  • 1 adet yumurta

  • 1/3 cup eritilmiş margarin

Üzeri için:



  • 1/3 cup esmer şeker

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı margarin

Fırını 190 derecede ısıtıyoruz. Muffin kalıplarının içine kağıtları yerleştirip hazırlıyoruz.


Bir kasede yumurta, ezilmiş muz , toz şeker ve eritilmiş margarini çırpıyoruz ve bu karışıma un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.


Bu karışımı muffin kağıtlarına paylaştırıyoruz.


Üzeri için başka bir kasede margarin, esmer şeker, tarçın ve unu karıştırıyoruz. (Parmak ucunuzla yoğurabilirsiniz)


Bunu kalıplara döktüğünüz kek harcının üzerine serpiştirerek paylaştırıyoruz.


Yaklaşık 20-25 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan ile kontrol edip fırından alıyoruz.


Afiyetle,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder