26 Mart 2009 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI BİSKÜVİ


Yeni fotoğraf makinası aldığımdan beri hemen hemen hiç diğer makinayla bir şey çekmiyordum. Dolayısıyla son yaptığım tüm pastalar, kalabalık misafir grubum için hazırlıklarım, herşey o makinamda.Ancak kart okuyucum bozulduğu için makinada kalmaya malesef devam ediyor:(
Ben de çareyi eskisine göz atmakta buldum.Yazmadığım bir şeyler var mı diye bakınca bu bisküvilerin fotoğrafına denk geldim.
Evde keyifle yapabileceğiniz bu tarifi isterseniz benim gibi damla çikolata isterseniz kuru meyve ya da fındık-ceviz gibi yemişlerle çeşitlendirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 125 gr margarin - oda ısısında (Sana Hamurişi kullandım)
  • 2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (daha alırsa, ilave edilebilir)
  • damla çikolata

Çikolata hariç tüm malzemeleri yoğurup, son aşamada çikolatayı da ekliyoruz. Merdane ile hamuru 1 cm'e yakın kalınlıkta açıp kalıpla ya da kalıp yoksa çay bardağı ile keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyetle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder