12 Mart 2009 Perşembe

PAZILI PİRİNÇ SALATASI(YALANCI SUŞİ)

Sevgili Birdilimbirtutam arkadasımız Serap'ın yalancı yemekler etkinligine gönderiyorum kendisine kolaylıklar diliyorum

Daha önce yaptığım pirinç salatasını haşladığım pazı yapraklarına sararak değişik bir sunumla soframıza getirdim. Evde çok beğenildi, değişik sunumları sevenler için bir alternatif GÖRÜNÜM OLARAK SUŞİYE BENZEDİĞİNİ SÖYLEDİLER.

MALZEMELER
1 Demet pazı
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet limon
1 neskafe fincanı bezelye
2 adet havuç
10-15 adet kornişon turşu
dereotu,maydanoz,tuz
1,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Pazı yaprakları kaynayan tuzlu sıcak suda çok hafif haşlanır , soğuk suyun içine çıkartılır, soğuyunca süzdürülür.
Pirinçler iyice temiz suyu çıkana kadar yıkanıp tuzlu sıcak suda 1 saat bekler süzülür, 2 kaşık sıvı yağda kavrulur,1,5 su bardağı sıcak su ilave edilir pilav gibi pişirilir, demlendirilir bir tabağa boşaltıp soğuması beklenir.
2 adet havuç soyulup rendelenir, bezelye konserve değilse haşlanır, dereotu, maydanoz doğranır, kornişon turşular küçük doğranır, hepsi pişen pirince eklenir, limon sıkılarak haşladığımız pazı yapraklarına sarılır rulo yapılıp 2 santim boyunda kesilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder