6 Mart 2009 Cuma

Sosyete Mantısı

Bu aralar öyle yoğun ve yorgunum ki yeni tarif denemeye fırsatım olmuyor.. Ben de arşivi karıştırıp, güzel bir haftasonu alternatifi olacağını düşündüğümden sosyete mantısını seçtim.. Umarım beğenirsiniz..

Malzemeler:
6 adet yufka
sıvıyağ (yufkaları yağlamak için)
salça (yufkaların üzerine sürmek için)

Harç için:
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber

Üzeri için:
tereyağ
pul biber
yoğurt

Harç için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun. Tezgaha serdiğiniz yufkayı hafifçe yağlayıp artı şeklinde kesin. Elde ettiğiniz dilim şeklindeki
4 adet yufkanın yuvarlak kenarlarını bir parmak içeri kıvırdıktan sonra bu kısımlara kıymalı harçtan yerleştirin ve sigara böreği gibi sarıp kendi etrafında gül şeklinde dolayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın. Gül şeklindeki börekleri hafif yağladığınız fırın tepsisine alıp fırına sürün. Börekler hafif kızarınca her birinin üzerine ufak bir parça tereyağı ekleyin ve tekrar fırına sürün. 5 dk. sonra böreklerin üzerine salça sürüp iyice kızarana kadar fırınlayın. Bu esnada tereyağına pul biber ekleyip ocakta kızdırın ve yoğurdu iyice çırpın. Fırından aldığınız böreklerin üzerine yoğurt ilave edip tereyağı gezidirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder