30 Nisan 2008 Çarşamba

KATMER


MALZEMELER:

4 adet katmer için:
3 su bardağı kadar elenmiş un
1 tatlıkaşığı tuz
biraz ılık su
1/2 su bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Unu bir kaba eleyerek alalım tuz katıp elimizle karıştıralım.Elimizle ılık su serperek yoğuralım.
Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olunca dört eşit bezeye ayıralım.Bezeleri 15 dakika dinlendirelim sonra her bezeyi biraz un serperek yemek tabağından biraz daha büyük olacak şekilde oklava ile açalım ,bir yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip gül börek sarar gibi saralım ve tekrar bu kez pasta tabağı büyüklünde açıp bir tepsiye alalım.Her bezeye aynı işlemi yapalım oluşan katmerleri teflon tavaya biraz (bir tatlı kaşığı kadar) sıvıyağ döküp iki tarafınıda pişirelim.Piştikten sonra isterseniz bir çay kaşığı kadar tereyağ üzerlerine sürebilirsiniz.Sıcak sıcak peynir ve zeytinle servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder