30 Nisan 2008 Çarşamba

Yeşim'in Biberiyeli Tuzlu Kurabiyeleri (PDÇSE 22)

Blog arkadaşlarımdan tarifler denemeye bayılıyorum! Bu tariflere öyle çok güveniyorum ki, ilk denememde yaptıklarımı misafirlerimize ikram ediyorum ya da hediye olarak götürüyorum.. Sevgili Yeşim'in biberiyeli tuzlu kurabiye tarifi de bunlardan biri.. Yeşim'cim bu güzel tarif için tekrar teşekkür ediyorum..

23 Nisan'da eşimin yengesi bizi akşam yemeğine davet ettiğinde, okulun da tatil olmasını fırsat bilerek, hazır bir şeyler almaktansa kendim yapmayı tercih ettim ve Yeşim'in kurabiyelerini pişirip paketledim..


PDÇSE 22'nin evsahibesi Fatoş'a yolladığım bu kurabiyelerin malzemelerine göz attığınızda yağ miktarının biraz fazla olduğunu göreceksiniz, fakat elde ettiğiniz yumuşacık hamur karışımı çok lezzetli kurabiyelere dönüşüyor.. Sevgili Ayşe Yenge de öyle düşünmüş olmalı ki tarifi isteyerek beni onore etti! Hiçbir değişiklik yapmadan malzeme listesini aktarıyorum:

Malzemeler:
250 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı biberiye

Derin bir kabın içine tereyağını küp küp doğradıktan sonra birlikte elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkarınca 10 dakika bekeltin ve 1 cm. kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve biberiye serpin. Önceden ısıtılmış 180' fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Ayşe Yenge'nin bizim için hazırladığı enfes yemeklerin tarifini alır almaz sizlerle de paylaşacağım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder