18 Nisan 2008 Cuma

Dereotlu Kek

Isınan havalar yaz saati uygulamasıyla beraber daha geç kararıyor. Buna bir de bahar habercisi çiçeklerin renk cümbüşleri eklenince değmeyin keyfime.. İşte bu keyfin verdiği hafiflik ve enerji sayesinde sonunda spora başladık. Meğer ne çok ihtiyacımız varmış..

Sporla yaktığımız enerjiyi geri almak ve evde atıştırmalık bir şeyler bulundurmak için de arada kek börek yapıyorum.. Bu maceralarımdan biri de geçen hafta eşimin iş yerindeki arkadaşlarına götürmek için yapmamı rica ettiği dereoutlu peynirli kekti. Bütün gün meraklı bekleyişimden sonra, eşim yüzümü güldüren yorumlarla eve döndü..


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı yoğurt

3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 demet dereotu

200 gr. beyaz peynir

3 yumurta sarısı (biri üzerine sürülecek)


Yağ, yoğurt, yumurta sarısını mikserle çırpın. Elekten geçirdiğiniz un ve kabartma tozunu da ilave edip çırpmaya devam edin. Yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde çatalla ufaladığınız peyniri ve ince ince kestiğiniz dereotunu hamura ekleyip tahta bir kaşıkla birkaç kez karıştırın. Hamuru hafif yağlanmış kek kalıbına dökün. Ben bu kek için görünümü daha şık olduğundan baton kek kalıbı kullanıyorum.. Hamuru kalıba aldıktan sonra üzerine bir yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175' fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Not:
Ayrıca bu keki, çok sevdiğini bildiğim canımaplam Çiğdem'e gönderiyorum! Üniversitede sınavlara hazırlanırken bize, okuduğumuz romanlardan daha çok destek veren şeylerden biri de dereotu ve peynirin buluştuğu bu kekti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder