22 Nisan 2008 Salı

LİMONLU TART


Bu tartı kardeşim yaptı kendisi ekşi( limonlu) tatları çok sever,aslında tart öyle fazla ekşide olmuyor tadı tam kıvamındaydı harika oldu bizde çok sevdik.Ellerine sağlık kardeşim.

MALZEMELER:

1 paket hazır tart un
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ

KREMASI İÇİN :

3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1/2 su badağından biraz az limon suyu
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Tart unu üzerindeki tarife göre 2 yumurta ve tereyağ ilavesi ile hazırlayıp yağlanmış tart kalıbında önceden ısıtılmış (170 derecede) fırında pişirin.Diğer tarafta kremayı hazırlayın.
Bir tencereye su , nişasta,şeker ,limon suyu'nu koyup pişirin,altını kapatıp yumurta sarısı ve tereyağ ekleyip blenderdan prüzsüz olması için geçirin.Tartınızın üstüne döküp bir kaşıkla düzleyip limon dilimleri ile süsleyin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder