24 Nisan 2008 Perşembe

Kereviz Salatası


Kerevizin en çok içeriğindeki sedanonik anhidrit , sedanolin , limonen , palmitik asid ve gayakol gibi maddeler sayesinde zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiği [...] B vitamini, demir ve kireç içeren kerevizin, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderdiğini bildirildi.

(Kaynak için buraya tıklayabilirsiniz.)


Annemin, özellikle et yemeklerinin yanında servis ettiği ve benim de çok severek yaptığım bir salata kereviz salatası.. Çiğden yapılmasına rağmen hiçbir şekilde kereviz tadı barındırmadığı için bu sebzeyi yemeyenlerin bile seveceği bir salata olduğuna eminim..

Yaygın tariften farklı olarak, annemden öğrendiğim şekliyle kıvamı artırmak için salatanın içine ufalanmış bayat ekmek de ekliyorum..

Gelelim tarife;


Malzemeler:
2 orta boy kereviz

1/2 limon suyu

3 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek

2 çorba kaşığı mayonez

4 çorba kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 avuç iri ufalanmış ceviz (bir kısmı üzerini süslemek için)
pul biber (süslemek için)


Kerevizlerin kabuklarını soyup sudan geçirin. Kararmalarını önlemek için limon suyu sıktığınız derin bir kaba kerevizleri rendeleyin. (Daha pratik olsa da kerevizleri rondodan geçirmeyin, elde rendeleyin, sonuç çok daha güzel oluyor.) Kalan malzemeyi de ekleyip harmanlayın. Hem sağlık hem de lezzet açısından ben yoğurt miktarını mayonezden daha fazla tutuyorum, siz arzunuza göre miktarlarda değişiklik yapabilirsiniz. Üzerini ceviz ve pul biberle süsleyin.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder