22 Nisan 2008 Salı

Fırında Sebzeli Tavuk ve Mısırlı Kıvırcık Salata

Önceki yazımın konusu olan fırında sebzeli tavuk ve mısırlı kıvırcık salata hazırlaması kolay, yemesi keyifli bir menü oldu bizim için. Markette bulamadığım için tavuğu fırın poşetinde pişirme hayallerim suya düşünce, büyük boy İkea servis tabağımı kullandım. Gelelim tavuğun tarifine;

Malzemeler:

4 adet kalça şiş (göğüs etinden daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz, siz dilerseniz göğüs eti kullanabilirsiniz)
3 çorba kaşığı dondurulmuş bezelye ve havuç garnitürü (ben Superfresh kullandım ama dilerseniz taze olarak da kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı domates salçası

1 adet domates

2 adet patates

1 adet sivribiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

3 çorba kaşığı su

tuz
karabiber


Yıkadığınız tavukları fırın kabına yerleştirin ve patatesleri dilimleyerek ekleyin. Üzerlerine bezelye ve havuçları koyun. Sivribiberi ve domatesi de doğrayıp ilave edin. Salçayı su ve zeytinyağı ekleyerek inceltip, orta ateşte 3-4 dk. pişirin. Tavukların üzerine bu sosu gezdirin, tuz ve karabiberi de ekleyip üzerini folyoyla kaplayın. 175' fırında yaklaşık 35 dk. pişirin. Bu süre sonunda arzu ederseniz folyoyu çıkarıp fırını ızgara konumuna getirebilir ve tavukların üzerlerini kızartabilirsiniz.


Mısırlı kıvırcık salata içinse yıkayıp doğradığınız kıvırcıkları salata kasesine alıp üzerine mısır, taze nane, kekik, tuz, zeytinyağı ve limon eklemeniz yeterli olacaktır.

Afiyet olsun!
Yoros Kalesi'nden Sarıyer manzarası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder