15 Nisan 2008 Salı

Nino'nun Truffları (PDÇSE 21)


Sonunda ben de dayanamadım ve truff yaptım!

Cumartesi akşamı annemler ve kayınvalidemler çaya geldiler. Neler hazırlayacağımı düşünürken aklıma hiç denemediğim ve son zamanlarda bloglarda sıkça gördüğüm trufflar geldi. Tereddüt etmeden sevgili Nino'nun tarifini denemeye karar verdim. Çok doğru bir karar vermiş olmalıyım ki herkes bu nefis tadı çok beğendi. Teşekkürler Nihan'cım! Orjinal tarif için buraya tıklayabilirsiniz, ben ufak tefek değişiklikler yaptım. Bu tarifle sevgili Nigar'ın ev sahibeliğini yaptığı PDÇSE 21'e katılıyorum. Kolay gelsin Nigar'cım..


Malzemeler:
1 paket kakaolu Dankek
1 paket hazır krema
100 gr. sütlü çikolata (ben Milka kullandım)
100 gr. bitter çikolata
iri dövülmüş ceviz (göz kararı)
hindistan cevizi, pasta süsü, Nesquik (üzerini süslemek için)
ufak boy pasta kapsülleri (truffları yerleştirmek için)


Kremayı tencerede kaynatıp ocaktan alın. İçine çikolataları atın ve karıştırarak erimelerini sağlayın. Cevizi ve ufak parçalara böldüğünüz keki tencereye ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın. Bu aşamadan sonra tencereyi yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettim. Karışım dolapta soğurken truffları süslemek için kullanacağınız malzemeleri kaselerin içine alın. Karışım soğuduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve süsleme malzemelerine batırıp pasta kapsüllerine yerleştirin. Vaktim olmadığından truffları bir gece bekletemedim, tekrar dolaba koyup 5-6 saat soğuttum.

Afiyet olsun!

Not: Bu çay menümden bir sonraki tarif sevgili Seval'in tartöletleri olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder