17 Nisan 2008 Perşembe

Seval'in Tartöletleri


Cumartesi akşamı çayın yanına denediğim tariflerden biri de tartöletti. İlk defa yaptığım tartöletlerin hamur tarifini sevgili Seval'den aldım. Evde dolgu kreması olduğundan muhallebi tarifini kullanmadım ve tartöletleri dondurucuda yazdan kalma vişnelerle süsledim.. Sonuçta ortaya Seval'inkiler kadar muntazam olmayan fakat çok lezzetli tartöletler çıktı :) Teşekkürler Seval'cim..

Seval'in tartölet hamuru malzemeleri:

*1 yumurta
*50 gr tereyagi
*1 cay kasigi kabartma tozu
*1 cay bardagi pudra sekeri
*yeterince un

Üzeri için:
vanilyalı dolgu kreması
vişne

Hamur malzemelerini yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hafifçe yağladığınız muffin kalıplarının içine hamuru paylaştırın ve kenarlarını yüksek tutarak yerleştirin. Kabarmaması için çatalla birkaç yerini delin ve ortasını kaplayacak kadar yuvarlak yağlı kağıtlar kesip yerleştirin. Kağıtların üzerine de ağırlık yapması için 2-3 adet nohut koyun. 160' fırında 15 dk. pişirdikten sonra kağıtları ve nohutları alıp 10 dk. daha fırınlayın. Bana tartöletlerin kenarları çok sert gelmişti, fakat Seval dinlendikten sonra yumuşayacaklarını söyledi, haklıydı da..

Tartöletleri soğumaya bırakın. Üzerindeki tarife göre dolgu kremasını hazırlayın ve tartölerin üzerine paylaştırın. Vişne ya da arzu ettiğiniz bir meyva ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder