6 Mayıs 2009 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTA (PORSİYONLUK)


B u tarifi 42 P.D.Ç.S.E'ne ev sahibeliği yapan http://tarifdunyasi.com/ arkadaşıma gönderiyor kendisine kolaylıklar diliyorum.
KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 yada 2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
PUDİNG İÇİN MALZEMELER:
yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti




YAPILIŞI:
3 yumurta ve şekeri çırparız.Sütümüzü ve sıvı yağımızı ekler çırpmaya devam ederiz.Vanilyamızı elekten geçirdiğimiz unu ve kabartma tozunuda ekler son bir kez daha çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurumuzu dökeriz.Önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü yaparak pişiririz.Kekimiz pişerken biz pudingimizi hazırlarız.Ufak bir teflon tencereye yarım litre sütü,unu ve şekeride ilave eder puding kıvamına gelinceye kadar pişiririz.Ocağın altını kapatıp vanilyayı ve 1 yemek kaşığı margarinimizi ekler soğumaya bırakırız.Fırından çıkardığımız keki şekerli süt ile ıslatır ve su bardağı ile yuvarlaklar keseriz.Kalan kek parçalarınıda robotta çekeriz.Soğuyan pudingimize 1 paket krem şantiyi ekler ve mikserde çırparız ve soğuması için dolapta bekletiriz.Soğuyan pudingimizi su bardağı ile kestiğimiz kek parçalarının üzerine 1-2 tatlı kaşığı kadar koyarız.Üzerine robotta çektiğimiz kek parçalarını gezdiririz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder