6 Mayıs 2009 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREK

İşte geldim , herkese merhaba.
İşlerimin yoğunluğundan dolayı siteme tarif koyamıyorum,bu böreği yapalı bayağı zaman oldu ancak şimdi fırsat buldum, tarifi verip kaçıcam canlarım.Biz ıspanaklı gül böreği tarhana ile yapıyoruz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

4 adet yufka
1 kg.ıspanak
1 tatlı kağığı tuz
2 yemek kaşığı toz tarhana
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta

YAPILIŞI:

Ispanakları yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı doğrayın.Yapraklara tarhana ve tuz katıp elinizle karıştırın.Bir kasede su ile zeytinyağını karıştırın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın yağlı su sürüp dörde bölün.Her parçanın geniş kısmına ıspanaktan koyun ve genişden dar kısma doğru rulo yapın sonrada içe çevirerek gül şekli verin.Her yufkaya aynı işlemi yapın börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder