22 Mayıs 2009 Cuma


KALP ŞEKİLLİ PASTA

Aynur'un (görümcem ) doğum günüydü.Detaylı süslemeye zamanım olmadı çünkü benimde arkadaşlarımla günüm vardı oraya gidecektim,ama tadı güzeldi.İyi ki doğdun canım...Pastanın üzerindeki jel neden kırmızı değil :) Bende yeni öğrendim.Niyetim beyaz krem şantinin üzerine kırmızı kalpler koymaktı.Yaptım ve hem soğuması hemde çocuklar ellerini sürmesinler diye balkona koydum.Güneş jelin rengini almış.Aklınızda bulunsun.

Malzemeler
  • Pastaban için
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 vanilya
  • yarım kabartma tozu
Krema için
  • 1 lt.süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 vanilya

Üzerine : 4/3 su bardağı süt,1 paket krem şanti

Yapılışı
1. Aşama : Pastaban kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine döküp,170 derece fırında pişirin.
2. Aşama : Soğuk sütü tencereye koyalım içine yumurta,un,kakao,vanilya ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
3. Aşama : Kekimizi ortadan iki parçaya bölelim,1 su bardağı ılık süte 1 çay kaşığı neskafe koyup karıştıralım ve kekimizin iki parçasınıda ıslatalım.Alt parçayı servis tabağına alıp kepçe ile kremamızdan dökelim,üzerine ikinci parçayıda yerleştirelim,tekrar üzerine krema dökelim,kekimizin yanlarınada krema sürelim.Diğer tarafta 4/3 su bardağı süt ile hazırladığımız şantiyi (1 su bardağı ile yaparsak krem şanti yeteri kadar koyu kıvamda olmadığı için,tam 1 bardak su kullanmadım ) pastamızın üzerine yayalım.
NOT : Pastanın üzerine 1 paket vişne aromalı jel aldım paketteki tarife göre yapıp geniş bir tepsiye döktüm,kalp şeklindeki kurabiye kalıplarımla şekiller çıkartıp kakao serptim pastama koydum.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder