7 Mayıs 2009 Perşembe

ÇİLEKLİ SAKIZLI MUHALLEBİ

PORSELEN DEMLİK ÇAYSAATİ42ETKİNLİĞİNİN EVSAHİBİ ARKADAŞIMIZATARİF DÜNYASI KOLAY GELSİN





MALZEMELER

1 paket kedidili büsküvi

2 paket sakızlı muhallebi

1,5 kilo süt

1 paket kremşanti

350 gram çilek

2 kaşık pudra şekeri

Büsküvileri ıslatmak için 1 su bardağı şeker teflon tavada kremalize edilip(açık kahve renge dönüşene kadar yakılacak ) 1 su bardağı su katılıp şeker eriyene kadar kaynatılıp , soğutulacak büsküviler bu suya batırılıp borcama dizilecek

YAPILIŞI

2 paket sakızlı muhallebi 1,5 kilo süt ile pişirilip mikserle 5 dakika çırpılıp soğutulacak soğuyunca içine toz krem şanti katılıp 3 dakika kadar daha çırpılacak.

Kramalize edilen suya batırdığımız kedi dili büsküviler bir sıra borcama dizilecek üzerine sakızlı muhallebinin yarısı dökülecek tekrar bir sıra büsküvi dizilecek üzerine muhallebi dökülecek .Çilekler rondada 2 kaşık pudra şekeri ile iyice ezdirilip muhallebibin üzerine dökülerek 1 gece buz dolabında bekletilip üzerine hindistan cevizi serpilip servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder