MALZEMELER
1 paket kedidili büsküvi
2 paket sakızlı muhallebi
1,5 kilo süt
1 paket kremşanti
350 gram çilek
2 kaşık pudra şekeri
Büsküvileri ıslatmak için 1 su bardağı şeker teflon tavada kremalize edilip(açık kahve renge dönüşene kadar yakılacak ) 1 su bardağı su katılıp şeker eriyene kadar kaynatılıp , soğutulacak büsküviler bu suya batırılıp borcama dizilecek
YAPILIŞI
2 paket sakızlı muhallebi 1,5 kilo süt ile pişirilip mikserle 5 dakika çırpılıp soğutulacak soğuyunca içine toz krem şanti katılıp 3 dakika kadar daha çırpılacak.
Kramalize edilen suya batırdığımız kedi dili büsküviler bir sıra borcama dizilecek üzerine sakızlı muhallebinin yarısı dökülecek tekrar bir sıra büsküvi dizilecek üzerine muhallebi dökülecek .Çilekler rondada 2 kaşık pudra şekeri ile iyice ezdirilip muhallebibin üzerine dökülerek 1 gece buz dolabında bekletilip üzerine hindistan cevizi serpilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder