27 Mayıs 2009 Çarşamba


DEREOTLU BAKLA ÇORBASI

Bütün çorbalarımda aynı kokuyu alıyorum ama bakla çorbası bir başka.Annem kokuyor,babam kokuyor,çocukluğum kokuyor.Nedendir bilmiyorum ama bizde "deli bakla" derler.Dolayısıyla buda deli bakla çorbası.Haydi buyurun...
Malzemeler
  • 15 adet bakla
  • 1 küçük domates
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 3 çorba kaşığı kase yoğurdu
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • yarım demet dereotu
    Yapılışı
Baklaların iki ucunu kesip,küçük küçük doğrayalım,Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım ve doğradığımız baklalarla birlikte tencereye alıp 2-3 dakika kadar kavuralım,tuzunu atalım,5-6 su bardağı sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.Diğer tarafta unu ve yoğurdu çukur bir kaba alıp 2 su bardağı su ile çırpalım.Kaynayan baklalarımız pişince,yoğurt ve un karışımını kaynayan çorbanın suyundan bir miktar alıp ılıklaştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim.Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alalım,yarım demet dereotunu ince kıyıp çorbaya ekleyip karıştıralım.Küçük bir tavaya tereyağını alıp kızdıralım, pulbiberini ekleyelim ve çorbamızın üzerine dökelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder