23 Mayıs 2009 Cumartesi

İÇ BAKLALI ENGİNAR VE TAZE BAKLALI ENGİNAR


İKİ DEĞİŞİK ENGİNARLI BAKLA TARİFİ UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
4-5 adet enginar
yarım kilo bakla
1 büyük soğan
2 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
Tuz, dereotu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır, yıkanır limonlu ve unlu suda 15 dakika bekler, soğan yemeklik doğranır, Enginarlar yıkanır , limonla ovulur, enginarlar düz bir tencereye konur içlerine baklanın yarısı konur soğanın yarısı eklenir bir kat bakla bir kat soğan olarak yerleştirilir , üzerlerine halis zeytinyağ, tozşeker ve tuz eklenir , 1 su bardağı su eklenir pişmeye bırakılır pişmesine yakın sıktığımız 2 portakalın suyu ilave edilir . piştiği tencerede soğumaya bırakılır soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve dere otu serpilip servis yapılır .
NOT : BEN DERE OTUNU YOĞURDUN İÇİNE EKLİYORUM BU ŞEKİLDE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM . PORTAKAL SUYU İLE MUTLAKA DENEYİN


YAPILIŞI
4-5 Adet enginar
Yarım kilo iç bakla
1 büyük kurusoğan
Dereotu,tuz, şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Enginarlar yıkanıp limon la ovulur , kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülür ( suyunu atmıyoruz daha sonra baklaları pişirmek için bekletiyoruz ), baklalar ayıklanıp iç kabuklarıda soyulur , soğan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur, ayıklanmış baklalar ilave edilerek biraz kavrulur haşladığımız enginarların içlerine doldurulur, enginarları haşladığımız su ilave edilir üzerine 2 kaşık halis zeytinyağı, şeker ve az tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir, kendi pişirdiğimiz tencersinde soğumaya bıarkılır , üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu eklenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder