25 Mayıs 2009 Pazartesi

KEŞKEK


Afyonkarahisar yemek kültüründe önemli bir yeri vardır.Sıcak sıcak üzerine tereyağ ve kaymakla servis edilir.Keşkeğin en önemli özelliği doyurucu bir yemek olmasıdır.Bunun yanı sıra içerdiği vitaminler nedeniylede sağlıklı bir yemektir.Keşkek yıllar önce evlerde hazırlanır mahalle fırınlarında pişirilirdi.Uzun zamandır tadını özlediğim bir lezzetti.

Ablamı soran blogcu arkadaşlarım henüz bebeğimizin cinsiyeti belli değil.2 oğlanın ardından biz kız umudu ile beklemekteyiz.Ablam diğer 2 çocugundada olduğu gibi malesef hamileliği biraz zor geçiyor.Birde bu zorluğun üzerine evlerinden taşındılar.Şuan bana çok yakın:) 1 sokak altımda oturuyor neti bağlanmadı uzun bir süre:(( bulantılarının geçmesiyle beraber onu merak eden arkadaşlarına ve bloğuna yeniden dönecektir deyip tarifime geçmek istiyorum..

KEŞKEK
Yarım kilo aşurelik buğday
yarım kilo koyun eti(boyun kısmı tercih edilir)(kemikli et tercih edilecekse kemiklerinden ayrılır)
tereyağ
tuz
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Buğdayımızı akşamdan ıslatırız.Tenceremizin en altına etimizi ve üzerine bol suyla yıkadığımız buğdayımızı ,tuzumuzuda ilave eder kısık ateşte etlerimiz yumuşayıp lif lif dağılıncaya kadar buğdaylarımız dağılıp ezilinceye akdar pişiririz.Pişen malzememizi büyük bir tahta kaşık yardımı ile güzelce ezeriz.Tavada biraz tereyağını kızdırır ve içerisine kırmızı biber eker biraz yakarız ve keşkeğimizin üzerine dökerek servis ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder