27 Mayıs 2009 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU PASTA


Halise abladan bir daha,çilek kremalı pasta.

Malzemeler
1 adet sade pastaban ( pasta keki )
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt,1 tatlı kaşığı kahve
Kreması için : 2.5 su bardağı süt,yarım su bardağı un,1 çay bardağı şeker,1 silme çorba kaşığı pirinç unu,1 paket vanilya,2 kaşık margarin,7-8 adet çilek.
Çikolata sos : 2 yumurta,2 kahve fincanı şeker,2 çorba kaşığı kakao,2 çorba kaşığı benmari usulü eritilmiş margarin.
Yapılışı
1.AŞAMA :
Margarini tencereye alalım eritelim,unumuzu ekleyip,un hafif sararınca ocaktan alalım ve karıştırarak ılık hale getirelim.Pirinç ununu,şekeri,vanilya ve sütü ekleyerek karıştıralım,tekrar ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alalım.Çilekleri temizleyip yıkayalım,küçük küçük doğrayalım ve kremamıza ekleyelim.
2.AŞAMA : 1 su bardağı sıcak süte,1 tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştıralım ( kahve yerine herhangi bir marmelat yada reçel sulandırıp kullanabilirsiniz ) ve pastaban kekimizin iki parçasınıda ıslatalım,kekimizin üst parçasını çukur bir kaba yerleştirelim ( pastaya yuvarlak formu vermek için ),içine kremamızı dökelim,kekimizin ikinci parçasını da üste yerleştirip kenarlardaki fazlalığını kase genişliğinde kesip streçle kapatalım ve dolapta bir gün dinlendirelim.
3.AŞAMA : Buzolabından çıkardıktan sonra servis tabağımıza pastamızı yerleştirelim ve üzerine çikolata sos döküp 2-3 saat kadar dinlendirelim.Pastamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder