1 Ocak 2009 Perşembe

MANTAR SALATASI VE 2009 YILBAŞI SOFRASI


Mantar salatasını uzun zamandır yapmamıştım yılbaşı akşamını fırsat bilip yaptım.Pratik ve lezzetli bir salatadır .Fajita ise hep dışarda yediğim ve ilk kez evde yaptığım bir et yemeği oldu , bayağı beğenildi .Önümüzdeki günlerde fajıtayı nasıl yaptığımı yazıcam ama önce mantar salatası.Masamızdaki diğer yemeklere gelince;

Fajita
Patates püresi
HaydariMantar salatası
Zeytinyağlı tazefasulye
Peynirli sigara böreği
Kabak tatlısı


MALZEMELER:

1 kavanoz mantar (400 gr.kadar)
1 küçük havuç
1 kutu mısır
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
4 adet salatalık turşusu(kornişon)
biraz yeşil zeytin
bir tutam dereotu
zeytinyağ
limonsuyu
biraz lahana turşusu
tuz

YAPILIŞI:

Mantarları yıkayıp istediğiniz kalınlıkta doğrayın.İçine bir kutu mısırı katın ,havucu soyup rendeleyin.Salatalık turşusunu doğrayıp ,çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri katın ,dereotunu kıyıp karışıma ilave edin.Kırmızı biber ve yeşil biberleri doğrayıp lahana turşusunuda jülyen jülyen kıyın istediğiniz miktarda yağ,limonsuyu ve tuz ekleyip iyice karıştırıp servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder