19 Ocak 2009 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ P.D.Ç.E 34




Sevgili arkadaşım http://fzehra.blogcu.com/ zehra' ya kolaylıklar diliyorum etkinliğinde.
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vailya
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Pirinçleri ıslıyor yarım saat ılık suda bekletiyoruz.Güzelce yıkayıp süzdükten sonra 1 su bardağı suda piriçlerin pişerek suyunu çekmesini sağlıyoruz.Süt,şeker,vanilyayı bir tencereye koyup çırpma teliyle 1-2 kez çırptıktan sonra pirinçleri koyuyoruz içerisine ve kısık ateşte pişiriyoruz.Nişastayı ayrı bir bardakta bir kaç yemek kaşığı suyla ezip ocaktaki sütlaca ilave
ediyoruz.5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.Çırpmış olduğumuz yumurta sarısını 1-2 kepçe sütlaçla sıcağa alıştırıp yumurtanın kesilmesini önlüyoruz.Ocağın altını tekrar yakıp bir kaç dakika daha kaynatıyoruz .Isıya dayanıklı kaselere boşaltıp üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz.
NOT:Sütlacımızı sulu bırakıyoruz fırndada pişeceğini unutmuyoruz.Tepsiye su koyarak kiremit kapalrınızı yerleştirebilrisiniz ama ben kullanmadım ve kaplarımda çatlamada olmadı ama siz yine tedbiri elden bırakmayalım derseniz tepsiye biraz su koymakta fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder