13 Ocak 2009 Salı

KREP

Özellikle sabah kahvaltılarında yemeği çok severim.Misafir geldiğindede kurtarıcıdır benim için çay demlenene kadar krepler oluveriyor.İçine ister peynir ister reçel sürüp yiyebilirisniz.Bu ölçülerle 9 adet krep çıkıyor.

MALZEMELER:

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
bir çimdik tuz
aldığı kadar un
biraz sıvıyağ

YAPILIŞI:

Sütü derin bir kaba koyun içine yumurtaları kırın bir çimdik tuz atıp biraz un katın ve çırpın.Kıvamı kek kıvamından biraz daha akışkan olsun.Tavaya bir çay kaşığı kadar sıvıyağ koyun yarım kepçe krep dökün elinizle tavayı çevirerek her yana yayılmasını sağlayın.Ne kadar ince olursa o kadar iyi.Önce bir yüzü pişsin sonra öbür yüzünü pişirin sonra yine bir damla yağ koyup ikinci krebi dökün.işte bu kadarcık.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder