9 Ocak 2009 Cuma

FAJITA

Herkese hayırlı cumalar
Bu meksika yemeğini çok severim, hep restorantlarda yerdim ,evde deneme fikri aklıma gelince yılbaşı akşamı için yapmaya karar verdim.Yanınada püre yapmayı tercih ettim ,ikisi birbirine çok yakıştı.Üzerine taze soğan serpme fikride güzel oldu herkes bu yemeğimi çok beyendi bundan sonra sık sık yaparım artık.

MALZEMELER:

500gr.dana biftek
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet etli kırmızıbiber
2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
3-4 ince dal tazesoğan
yarım demet maydanoz
1,5 çay bardağı sıvıyağ
kırmızıpulbiber
karabiber
tuz

YAPILIŞI:

İyice dövülmüş dana bifteklerini bir parmak kalınlığında 6-7 cm.uzunluğunda doğrayın.Etleri derin bir kaba alın bir çay bardağı zeytinyağını koyun ,sarımsakları doğrayın.İstediğiniz miktarda baharatı katıp karıştırın ve bu etli yağlı baharatlı karışımı en az bir saat kadar bekletin.Bunlar beklerken diğer tarafta yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın ,kurusoğanları küp küp kıyın.Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyun biberleri ve soğanı soteleyin.Daha sonra sosda bekleyen etleri sosuyla beraber tencereye atın.Etler pişene kadar kavurun.Etler kavrulurken taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın.Pişen etleri servis tabağına alın taze soğan ve maydanoz serpip servis yapın.Benim gibi isterseniz püre üzerinde servis yapın isterseniz lavaşta servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder