20 Ocak 2009 Salı

Fırında Tavuk

Daha önce kalça şişten yaptığım fırında tavuğu geçen hafta akşam yemeği için bütün olarak ve fırın poşetinde pişirdim. Bu şekilde hem daha bereketli hem de daha şık oldu.

Malzemeler:
1 bütün tavuk (temizlenmiş)

1 çorba kaşığı salça

2 adet havuç (temizlenmiş ve yuvarlak kesilmiş)

2 adet patates (temizlenmiş ve küp küp kesilmiş)

3-4 çorba kaşığı bezelye (ben dondurucudakileri yıkayarak çiğden kullandım)
tuz

karabiber


Temizlediğiniz tavuğa tuz ve karabiber serptikten sonra dışını salçayla sıvayın ve büyük boy fırın poşetinin içine alıp fırın kabına oturtun. Havuç, bezelye ve patatesleri de ekledikten sonra torbanın ucunu bağlayın. Torbanın köşesini ucundan makasla kesin ve kürdanla torbayı birkaç yerinden delin ki fırında pişerken patlamasın. 200' fırında tavuk kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Hiç su koymadan pişirdim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder