15 Ocak 2009 Perşembe

BEĞENDİLİ KUZU KEBABI,ARPA ŞEHRİYE PİLAVI







BEĞENDİLİ KUZU KEBABI:
Malzemeler:
500 gram kuzu kuşbaşı
5 adet patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kaşar peynir
yarım limon suyu
3 adet domates
2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz
Yapılışı:
Patlıcanları yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun limonlu suda bekletin.Tnecereye 1 yemek kaşığı margarin ve közlediğiniz patlıcanı koyun.Çatalla devamlı karıştırarak tel tel olmasını sağlayın.Bir yemk kaşığı unu tuz serper gibi dökün.İki üç dakika karıştırın.Rendelenmiş kaşar peyniri ve yavaş yavaş süt ilave edip bir taşım kaynatın.Ocağı kapatın.Eti yıkayıp tencereye alın bir yemek kaşığı margarin zar şeklinde doğradığınız soğan tuz ve karabiber koyun.Eti, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.Bir yemek kaşığı domates püresi ve küp şeklinde doğranmış domates ilave edin.Üç bardak sıcak su koyup suyunu çekene kadar 40 dakika pişirin.Hazırladığınız patlıcan püresinin üzerine eti koyun.Kıyılmış maydonozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder