21 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ

MALZEMELER:

yarım kg.kıyma
2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
2 sap pırasa
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
3 yemek kaşığı soyasosu
tuz
karabiber
kızartmak için biraz sıvıyağ
isterseniz 1 çay bardağı galetaunu

YAPILIŞI:

Sebzeleri yıkayıp soğan ,sarımsak hariç jülyen jülyen (uzun uzun) doğrayın bir kenara koyun.Bir tencereye üç yemek kaşığı sıvıyağ koyun ince kıyılmış soğanı ekleyin sonra kıymayı katıp kavurun.Sarımsağı doğrayın kenarda bekleyen sebzeleri (sırasıyla havuç,pırasa,biberler, kabak )ekleyin kavurmaya devam edin.Soyasosu ,çok az tuz (soyasosu tuzludur tadına bakıp atın),karabiber ekleyip biraz daha kavurup altını kapatın ve soğumaya bırakın.Yufkaları istediğiniz büyüklükte ister 8 e ister 10 a bölün.Soğuyan iç malzemesinden yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarın.İsterseniz bu şekilde isterseniz galeta ununa bulayıp kızartın soyasosu eşliğinde servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder