17 Ocak 2009 Cumartesi

ARNAVUT BÖREĞİ P.D.Ç.S.E 34




Benim yapabildiğim tek börektir çünkü elde açılıyor:) iç malzemesi peynirdir ama patlıcanlısını daha çok severek tüketiyorum.Bu etkinliği http://fzehra.blogcu.com/ arkadaşımızın ev sahipliği yaptığı zehra arkadaşıma gönderiyor kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler:
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 paket margarin(eritilmiş)
1 adet yumurta
tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gram peynir
Yapılışı:
Yoğurt,sıvı yağ,su,tuz ve yumurta karıştırılır.Un,kabartma tozu ile karıştırılarak karışıma ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur.
Hamur 20 parçaya ayrılır.Her parçadan 10 cm çapında küçük yuvarlaklar açılır.Her birine ayrı ayrı yağ sürülür.İki ayrı grup halinde 10-10 biraz dinlenmeye bırakılır.
10 yufka birlikte esnetile esnetile kolda çılarak,tepsiye dizilir.Rendelenmiş peynir üzerine serpilir.Diğer 10 parçada aynı şekilde açılarak peynirin üzerine yerleştirilir tepsiye konur.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Çörek otu ve susam ekilir sıcak fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder