24 Ocak 2009 Cumartesi

ÇILBIR


Benim gerçekten çok severek yediğim tadını lezzetini nasıl yapıldığını babaannemden öğrendiğim anneminde hakkını yememek lazım oda seviyoruz diye saolsun yapardı herzaman hani eski yemek denmez ama eski bir tarif bizim ailede senelerin yemeği hatta yemekde denmez ama neyse:) ben ne diyeceğimi bulamadım ve hangi kategoriye alacağımı çok konuştum biliyorsunuz ben pek konuşmam o yüzden hemen tarifime geçiyorum.
Malzemeler:
5 yumurta (ailediki kişi sayısına göre ayarlanır biz çok sevdiğimiz için 5 yazdım:))
tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
pul biber
Yapılışı:
Tencerede kaynattığımız suyun içerisine yumurtaları dağılmadan kırıyoruz.Tuzumuzu ilave ediyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Yumurtanın akı bembeyaz bir hal alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.Piştikten sonra süzgeç kaşık ( oda ney demeyin sanırım ismi böyle birşey ben pek isimlerini bilmem)yardımıyla yumurtalarımız tabağa alıyoruz.Başka bir yerde sarımsağımız ben hep rendenin ufak tarafıyla rendelerim ezmek zor gelir rendelediğimiz sarımsağa tuzu ve yoğurdu karıştırıp çırpıyoruz.Yumurtalarımızın üzerine döküyoruz.Son olarakda sıvı yağımızı ufak bir tavada kızdırıp ocağın altını kapatıyor içerisine pul biberimizi tozda olabilir ilave ediyoruz.Hazırladığımız bu ufak sosuda yoğurdun üzeirne gezdiriyoruz.Afiyet olsun.Hem basit hemde benim çok severek yediğim bir lezzet paylaşmak istedim sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder