21 Kasım 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ-BÖRÜLCENİN FAYDALARI


 
ZEYTİNYAĞLI BOL DOMATESLİ KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM :)
HAYIRLI BEREKETLİ BOL KAZANÇLI BİR CUMA GÜNÜ OLSUN İNŞALLAH
Çoook uzun yıllardır yemediğim kuru börülce yemeğini pişirdim, inanın öylesine lezzetliydi ki niye bu kadar yıldır bu lezzetten mahrum kaldık diye hayıflandık
BÖRÜLCE;
göbeği koyu renkde olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitkidir,
C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir.
BÖRÜLCENİN FAYDALARI ;    
Ayaklardaki şişlikleri indirir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
       Gözlerdeki zafiyeti giderir.
       Göğüs ve akciğere faydalıdır.
       İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
       Cinsel arzuyu arttırır.           
       Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.
       Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir.
       Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
       Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.
       Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
       Yanıklara sürülürse faydası görülür.
       Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
       Kansızlığa iyi gelir.
YEMEĞİ NASIL PİŞİRDİM:
Börülceleri ayıklayıp (böcekli olabiliyor) yıkadım ve ıslatma yapmadan kısa süre haşladım,
(haşlama suyunu dökmedim yemeğe ilave ettim)
1 adet kuru soğan,2 adet yeşil acı sivri biber ve 1 adet büyük boy domatesi doğrayıp tencereye koydum, sızma zeytinyağı ve domates salçası ile birlikte sebzeler ölmeyecek şekilde kısa süre kavurdum,
kaynar suyu ve haşlanan börülceleri ilave edip kısık ateşte kaynattım, tuzunu attım
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder