5 Kasım 2013 Salı

HAŞHAŞLI BURMA ÇÖREK

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzeme için
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hafif iri kırılmış ceviz
Üzeri için 
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Su,süt,şeker,tuz ve maya hamur yoğurma kabına alınır karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır
Ilık bir ortamda hamur iki misli kabarana kadar mayalandırılır
Bir kaba haşhaş ezmesi,sıvı yağ ve ceviz alınır karıştırılır
Mayalanan hamur 3 eşit bezeye bölünür
Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır üzerlerine haşhaşlı karışımda sürülüp üst üste yerleştirilir.
3 kat olan hamur elinizle bastırarak biraz büyütülür (hamurun kıvamı yumuşak olduğu için çok kolay esniyor)
Açılan hamur ortadan ikiye kesilir tekrar üst üste konur böylece hamur6 kat oluyur
hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürülür ve el ile tekrar açarak büyütülür
3 parmak genişliğinde şeritler kesilir 
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirerek hamur burularak uzatılır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkartılan çöreğin üzerine temiz bir bez örtülür ve 10-15 dakika dinlendirilip servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder