20 Kasım 2013 Çarşamba

RULO PASTA



Sağlıklı,huzurlu güzel bir gün dilerim hepimize...
Yaklaşık on günden beri evde tadilat var...
Eskiden evin işlerini (boya badana) yazın yapmayı severdim artık yaz mevsimi çok sıcak geçtiği İzmirdede  kış mevsimini fazla soğuk geçirmediğimiz için tadilat zamanını değiştirdik...
Evde işte olsa hamur işlerinden vazgeçilmiyor gelen ustalarada ikram etmek için hamur işleri yapılmaya devam ediliyor..
Bu pastada iş arasında yapılan hamur işlerinden...
Yaklaşık on senedir pastamı bu tarifle yaparım...
Daha önce tarifini burada verdiğim güllü pastamıda yapıp aynı şekilde süslemiştim bu şekilde süslemek hem  az vaktimi alıyor hemde görüntüsü şık oluyor... 
Tarifimize geçelim dilerseniz..
3 yumurta 
1 su bardağından biraz eksik toz şeker 
3/4 su bardağı un 
1/4 su bardağı nişasta 
1 paket kabartma tozu(bir paketten biraz azalttım) 
2/4 çay bardağı sıcak süt veya su
Kreması için 
2 poşet şanti
350 ml süt



Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırdım....
Bir çimdik tuzla yumurta aklarını biraz çırptıktan sonra şekerin yarısını ekleyip yumurta akları çrpılmış şanti kıvamına gelene kadar çırptım.
Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpttım, çırpmaya devam ederek sıcak sütü az ar azar ilave ettim.
Un ,nişasta ,kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılarına ekledim.
Mikserle malzemeler karışına kadar karıştırdım.....

Yumurta aklarını öldürmeden dikkatlice çırpılmış unlu karışıma tel çırpıcıyla çırpmadan yavaş yavaş yedirdim yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit şekilde yaydım....
Isıtılmış fırında pişirdim...(Fırının ısısını yazmadım her fırının huyu başka olduğu için mesela ben hiç bir hamur işini 180 derecede pişirmem fırınım yakar)
Pandispanya kısa sürede piştiği için pek fazla fırında bırakmaya gelmiyor...
Piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapabilirsiniz...
Pişen pandispanyayı fırından aldım ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıtla beraber rulo yaptım.

 Biraz beklettikten sonra ruloyu hafif açtım..
 Pandispaya iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan dikkatlice ayırdım önceden hazırlayıp dolabta beklettiğim şantiden sürdüm rulo yaptım...
Pastamın üzerini bu sefer şanti sürmeden süsledim ama ince bir kat şantiyle sıvadıktan sonra süslemek daha iyi sonuç veriyor..
En son krema sıkacağıyla süsledim...
Afiyet şifa olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder