7 Kasım 2013 Perşembe

Keten Tohumlu Biskuvi

Merhabalar :)
Organik urunler satan dukkan'dan aldigim tam ogutulmemis keten tohumunun icinden cikan biskuvi tarifini denedim cok guzel oldu..
Ilk lokmada agizda kavrulmus findik tadi birakan, hafif yumusak degisik bir biskuvi cesidi. Cay veya kahveye nefis eslik etmesiyle begenimizi kazanmayi hak etti..

Malzemeler
- 125gr. oda isisinda yumusamis tuzsuz tereyag
- 125gr. islenmemis esmer seker (bulamazsaniz normal esmer seker kullanabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 cup kabuklari tam cikmadan ogutulmus keten tohumu
- 1 yemek kasigi bal
- 1 cup tam bugday unu
- yarim cup normal un


Yapilisi

- Firini 180 dereceye ayarlayin.
- Karistirma kabina yumusamis tereyagi ve  sekeri alin.
- Tahta kasik yardimi ile yag ve sekeri birbirine iyice karistirin.
- Yumurta ve bal ekleyip tekrar karistirin.
- Sirasi ile keten tohumu, normal un ve tam bugday ununu ekleyip tum malzemeyi butunlesene kadar yogurun.
- Hamurdan ceviz kadar parcalar koparip yuvarlak form verin.
- Yagli kagit serili tepsiye  aralikli dizin ve ustlerine catal ile hafif bastirin.
- On isinmis firinda yaklasik 20 dakika pisirin.


Tam kiyir bir biskuvi olmuyor hafif yumusak bir yapida.Kullanilan malzemelerden dolayi oldukca besleyici ve saglikli.. cocuklarin beslenme cantalarina ogun aralarinda guzel atistirmalik altarnatif bir cesit..

Gunlerinizin hayirli gecmesi dilegi ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder