26 Kasım 2013 Salı

Kizarmis Karnibahar & Cam Fistikli Salata


 Merhabalar :)
Cok kulturlu bir kita'da yasiyorum, bu kulturlerin degisik mutfaklarini Halal dairesi icinde tatmayi cok seviyorum :)  Bu  salata tarifi Morocco (Cezayir) mutfagina ait nefis bir lezzet :) Yemek ve salatalarina  cok cesitte kattiklari karisik baharatlar,  basit  tarifleri  bile muhtesem bir lezzete donusturuyor..

Malzemeler
- 1 adet minik ciceklere ayrilmis karnibahar.
- Yarim cay bardagi zeytinyagi.
- 2 yemek kasigi cam fistigi.
- 1 buyuk bas kirmizi sogan yarim ay seklinde dogranmis.
- 2 tane sarmisak ince dogranmis.
-  Biberiye,  nut meg (minik hindistan cevizi rendesi) zerdecal, kirmizi toz biber, karabiber, zencefil ve kimyon..Tum baharatlar yarim cay kasigi eklenecek.
- 1 + 1/4 cup  sicak su.
- 1 bardak kus kus.

- 1/4  cup  kus uzumu (opsiyonel)
- 1/3 cup limon suyu (ceyrek su bardagi)
- Yarim demet taze kisnis otu (maydanoz da kullanabilirsiniz)
- Bir kac dilim limon.
- Tuz.

Yapilisi

Genis bir tavaya bir miktar siviyagi ekleyip ocagin altini orta atese ayarlayin.
Minik ciceklere ayrilmis karnibahari tavaya alip yaklasik yarim saat kizarana kadar soteleyin.
Kizaran karnibahari tavadan alip genis bir  servis tabagina  aktarin.
Ayni tavayi tekrar ocaga alip kalan siviyagi ekleyin.
Onceden dogranmis kirmizi sogan, sarmisak ve fistik icini ekleyip yuksek ateste 4 dakika soteleyin.
Atesi kisik ayara getirin.Kus kus, baharatlar, limon suyu, tuz ve sicak suyu ekleyip tavanin kapagini kapatin.
Kisik ateste yaklasik 8-10 dakika kus kus pisene kadar tutun.
Pisen kus kusu atesten alip tavanin kapagini acin ve ilinmasini bekleyin.
Ilinan kus kusu servis tabaginda ki karnibahar ile harmanlayin uzerine dogranmis kisnis ve limon dilimleri ekleyip servis yapin.


Denediginiz vakit seveceginiz cok guzel bir salata cesidi :)

Guzel bir gun gecirmenizi cani gonulden dilerim :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder