22 Kasım 2013 Cuma

SEBZE SOTELİ KELEBEK FARFELLA MAKARNA



 
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
MUTLU,HUZURLU,HAYIRLI BİR HAFTA SONU GEÇİRİN İNŞALLAH
SELAMLAR,SEVGİLER
Bol sebzeli,zeytinyağlı,tereyağlı nefis bir makarna pişirdim :)
yarım paket FARFELLA KELEBEK MAKARNA,
haşlamak için kaynar su,
az tuz,
sebze sote için :
evde ne varsa onları kullanmak bozulmadan tüketmek en önemlisi :)
1 adet havuç,
2 adet patlıcan,
2 adet kırmızı kapya biber,
2 adet yeşil acı sivri biber,
2 adet domates,
sızma zeytinyağı,
üstüne dökmek için az tereyağı
DİĞER MAKARNA TARİFLERİM BURADA TIK *
makarnayı tuz ve kaynar su ile istenilen kıvamda pişirmeli,
ben genelde makarna haşladığım suyu dökmüyorum, suyu az koyup çekene dek kaynatıyorum
 sebzelerin hepsini aynı büyüklükte doğradım,
patlıcanları kısa süre tuzda bekletip acı suyunu çıkartıp yıkadım,
tavaya sızma zeytinyağını,önce havuçları,sırasıyla patlıcanları,biberleri ve domatesi koyup harlı ateşte kısa süre soteledim zaten fazla pişmesine gerek yok
az miktarda tereyağını ısıtıp en üste gezdirdim
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder