14 Kasım 2013 Perşembe

HAVUÇ MARMELATI


Bizim ailenin hatunları hepimiz doğum iznindeyiz, bu sebeple bol bol geziyoruz.
Bugünde kuzenim Kübra'da kahvaltıdaydık. Teyzemin yaptığı çoğumuzun ilk defa tattığı havuç marmelatının tarifini vermek istiyorum. Gerçekten harika bir lezzet,sadece kahvaltılarda değil, kurabiyeler de falan da kullanabilirsiniz.

Malzemeler :
(Aşağıdaki malzemelerle yukarıda gördüğünüz küçük kaselerden 4 kase çıkıyor)
*6 Havuç
*4 Portakal
*1 limon
*3 su bardağı toz şeker
*2 çay bardağı su

Havuçları ve 2 portakalın kabuklarını rendele, portakalların ve limonun suyunu sık.
Bütün malzemeleri düdüklüye koy, düdüğü indirdikten sonra yarım saat pişir.
Düdüklüyü açtıktan sonra 10 dakikada ağzı açık bir şekilde pişir.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. 
Üstüne tarçın serpip servis yapmanızı öneririm.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder