10 Kasım 2013 Pazar

TAVUK GRATEN



Malzemeler :
*1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuğu haşlayıp, etleri ayıklayıp, didikleyin.
Beşamel sos için, tereyağı tencereye koyup eritin, unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek kısık ateşte karıştırarak pişirin, tuzu ilave edin.
Hazırladığınız beşamel sosu tavuklara ekleyerek karıştırın.

200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı da ekleyerek tekrar fırınlayın, 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını bekleyin, fırından çıkarın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder